Betonska galanterija

Betonska galanterija

Preduzeće DMA Inženjering iz Beograda, koje aktivno i uspešno posluje u oblasti niskogradnje, izgradnji puteva, saobraćajnica, najmom mašina, pripremi terena, zidanjem, betoniranjem,i drugim raznovrsnim uslugama izmedju kojih je i ugradnja betonske galanterije.

Ugradnja betonskih ivičnjaka svih dimenzija i oblika.

Betonski ivičnjaci su vrlo važan element pri uređenju okoline. Namjenjeni su za završetak zemljanih staza, travnatih, popločanih ili putnih površina.

Ugradnja behaton ploča svih dimenzija i oblika.

Behaton ploče namenjene su za popločavanje parkova, trgova, dečijih igrališta, rezidencijalnih vrtova, prostora stambenih blokova, parking prostora, dvorišta dečijih ustanova i školskih kompleksa, pešačkih ulica, bulevara, kao i prostora industrijskih kompleksa.

Način ugradnje behatona se razlikuje od tipa podloge na koju se postavlja, kao i od kasnije upotrebe popločane površine.

Ako se radi postavljanje behatona na peščane površine nije potrebna upotreba bilo kakve mehanizacije. Zahvaljujući dobro pripremljenoj podlozi ploče se sabijaju i fuguju peskom, a upotreba popločane površine je moguća odmah nakon ugradnje. Ovakav način postavljanja behatona je praktičan jer se ne koriste dodatni materijali kao što su armatura, cement.....

Behaton se može postavljati i na tvrdu podlogu, najčešće je to postojeća betonska podloga. U tom slučaju postavljanje se vrši pomoću lepka za spoljnu upotrebu ili se na podlogu nanosi odgovarajuća cementna košuljica.

Veliki izbor oblika završnih obrada, kombinacija boja i neograničene kombinacije postavljanja behatona pružaju mogućnost popločavanja koje se uklapa u bilo koji arhitektonski stil.